Wanneer krijg ik mijn BTW-tegoed terug?

 

Een veelgestelde vraag bij klanten is wanneer men het tegoed aan BTW terugkrijgt. In principe zou het tegoed aan BTW op het einde van de maand die volgt op het indienen van de BTW-aangifte op uw rekening gestort moeten worden. Dan moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen en mag er geen sprake zijn van een teruggave controle.

Om het tegoed aan BTW terug te krijgen, moet het tegoed eerst groot genoeg zijn. Voor kwartaalaangevers moet het gaan om 615 EUR, voor maandaangevers moet het tegoed minstens 1.485 EUR bedragen. Alleen voor de kwartaalaangifte voor het vierde kwartaal of de maandaangifte over de maand december moet het tegoed maar 245 EUR bedragen.

geld

 

Daarnaast moet u ook op het vakje voor de teruggave hebben aangekruist op de BTW-aangifte. De BTW-administratie stort dus geen tegoeden automatisch terug. Tenslotte moet u voor een terugbetaling binnen de maand ook ervoor hebben gezorgd dat u de vorige aangiften van dat jaar tijdig hebt ingediend en de eventuele verschuldigde BTW naar aanleiding van de vorige aangiftes correct en tijdig hebt betaald.

Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet, kan u dus uw BTW-tegoed terugvragen en binnen de maand op de rekening teruggestort krijgen. Er is echter een controlehindernis. Een BTW-tegoed terugvragen kan namelijk aanleiding geven tot een teruggavecontrole. Indien dit het geval is, wordt de terugbetaling uitgesteld tot het einde van de tweede maand na de maand van indiening van de aangifte.

BIBF erkenning

Tellent BV is ITAA erkend als Tax Accountant onder nr 50.758.379 

Olivier Van Damme is ITAA erkend als Tax Accountant onder nr 11.242.502

Algemene en factuurvoorwaarden + Privacyverklaring

Klik hier voor de algemene en factuurvoorwaarden.

Klik hier voor de Privacyverklaring

Latest Blog

Contact Us

Kantoor: Kemzekedorp 34, B-9190 Kemzeke (Stekene) 
Telefoon: +32 (0)479 08 85 85 
E-Mail: Olivier.vandamme@tellent.be
Web: http://tellent.be